Om jag var advokat hade jag nog jobbat med fastighetsrätt

Tänk vilken utbildning det krävs för att bli advokat egentligen. Att studera i fem år och även praktisera i många år, genomföra alla testerna och proven för att försöka bli antagen till advokatsamfundet. Jag menar, visst det var ganska kul att plugga och gå i skolan men jag vet inte om jag skulle vilja gå en så lång utbildning nu ändå.

Blir dock väldigt imponerad av personer som orkar göra det och det engagemang de måste ha för att orka ta sig igenom allt det. Hanna Larsson Rampe till exempel, hon är en advokat som sysslar med bland annat fastighetsrätt i Borås och hur fascinerande är inte det egentligen. Om jag skulle gå och bli jurist eller något sådant så skulle jag nog gärna också jobba med just fastighetsrätt, för tycker att det känns mindre dramatiskt och mer intressant än exempelvis brottmål. Nej, att jobba med brott och sådant är nog inte riktigt min stil. Vet dock att Hanna Larsson Rampe även jobbar med det. Tycker det är häftigt hur någon kan vara specialiserad inom så många olika områden när det kommer till just lagar och regler eller liknande.

Kanske om jag hade börjat fundera över det här med advokatyrket och fastighetsrätt när jag var yngre att jag då hade kunnat tänka mig att läsa till det, som Hanna Larsson Rampe gjort. Men jag trivs ganska bra i Borås också, här har jag ju studerat och känner nog faktiskt att jag gärna vill göra det också. Hade inte velat flytta någon annanstans.