I bra form på kvinnogymmet Curves

Äntligen! Jag hade tänkt på det väldigt länge men inte kommit till skott. Vad då undrar ni förstås? Jo, om detta ska jag berätta för er läsare i dagens blogg, som ni för övrigt är hjärtligt välkomna till! Jag har börjat på ett gym! Efter julens alla dignande läckerheter som serverats på diverse julbord, visade vågen på alldeles för mycket och nu var det dags att gå till handling. Jag packade helt sonika väskan med träningskläder och steg in på Curves, som är ett kvinnogym för oss i Höganäs och Helsingborg. Men då ska ni veta, bästa läsare att det här med att börja träna på gym, det har varit en lång förberedande mental process. I tankens värld var jag redan på gymmet sedan flera månader tillbaka, men i praktiken var det inte lika lätt att komma igång. Det talades om gym och träning ibland vänner och arbetskamrater. Alla tycktes gå på gym förutom jag. Det dåliga samvetet började så sakteliga gnaga i mig. Men det ska jag förstås klargöra, att det var inte främst på grund av dåligt samvete som jag började på Curves! Nej, det är för att jag ville göra en förändring. Nu har den förändringen startat! Jag mår fantastiskt bra av det här, och det vill jag också att ni ska göra! 

 

På Curves går träningen ut på att vi kvinnor tränar i grupp, med en instruktör närvarande. Det finns flera olika träningsaktiviteter att välja på, så nu när jag väl börjat här, inser jag att det är ju inte alls tråkigt! Jag får träna så jag kombinerar styrka och kondition och jag bränner minst 500 kalorier på ett enda pass, och jag har börjat minska i vikt hur lätt som helst. På min senaste hälsokontroll på vårdcentralen hade blodtrycket gått ner, och alla prover var jättebra. Tidigare låg blodfetterna lite högt, men inte nu längre. Curves är ett riktigt bra ställe för alla oss kvinnor och tjejer som vill hålla oss i form.  

 

Du gillar kanske också...